Rätt klädd för fisket

Fiske är ett väldigt populärt fritidsintresse och det går att utöva under större delen av året. Men för att det ska vara roligt att fiska behöver man vara rätt klädd. Här får du några tips.

Praktiska och snygga kläder

Det är en fördel om man är både snyggt och praktiskt klädd. Med bra friluftskläder slipper du frysa och bli blöt men samtidigt kan du vara snyggt klädd. Kläderna är dessutom mycket hållbara vilket är en stor fördel.

Isfiske

Om du ska pimpla eller isfiska sker det på vintern och då är det kallt ute. Du kan inte springa runt på isen för att hålla dig varm, då flyr fiskarna. Det gäller alltså att du har varma kläder på dig. Tänk också på att välja bra och varma skor som håller dig torr om fötterna.

Kläder för barn

Ska du ha med dig barn på fisketuren måste även de vara bra klädda. Barn kan ha en tendens att frysa snabbare än vuxna och de brukar också smutsa ner sig mer då de ofta sitter på marken eller leker. Kläderna måste tåla det och en stor fördel är också om de är lätta att rengöra.

Nybörjarens fiskekläder

Om du är nybörjare inom fiske fungerar det i regel att fiska i nästan vilka kläder som helst. Du kanske varken vill eller har råd att lägga flera hundra kronor på kläder som bara ska användas för fiske. Ett par bra friluftskläder kan dock användas till så mycket mer än bara fiske och om du överlag gillar att vara ute in trädgård samt natur är det en bra investering att göra.

Sköta sina fiskekläder

Sköt om fiskekläderna så håller de längre. Om du övernattar på ett fiskehotell finns det i regel möjlighet att hänga upp kläderna på tork, och kanske kan du också få dem tvättade om det behövs. Har du vadarbyxor eller liknande måste även de skötas, annars finns det en risk att de spricker och börjar läcka in vatten.

blog-expert