Fiskehotell

Det finns många hotell i Sverige och utomlands som har riktat in sig särskilt på fiskare som målgrupp. Dessa hotell ligger vanligtvis nära en sjö, en älv eller ett annat attraktivt vattendrag, och erbjuder i vissa fall paketresor där exempelvis fiskekort eller båttransport ut på sjön ingår i priset.

Det har till exempel Hotell Drott i Norrköping gjort. De erbjuder ett paket för övernattning en natt, som inkluderar frukostbuffé och ett fiskekort för en dag. Man kan också välja ett paket med två övernattningar, men även det innehåller endast fiskekort för en dag. Hotell Drott ligger centralt, cirka två kvarter från Motala Ström, och i strömmen finns goda fiskemöjligheter med chans till att fånga havsöring, abborre, gös, sik och gädda.

Om man vill kombinera fisketuren med en riktig herrgårdsupplevelse ska man boka ett rum på Wirsbo Herrgård i Västmanland. Även detta hotell erbjuder ett fiskepaket till sina besökande gäster, som kan ro ut på den intilliggande Virsbosjön för att kasta sina spön. När man inte är nere vid vattnet och fiskar kan man istället njuta av herrgårdsomgivningar med anor från 1500-talet, en vacker och rogivande herrgårdspark, spabad, bastu och förstklassig mat. Allt som behövs för en avkopplande weekend, med andra ord.

Längre norrut i landet kan man uppleva verkligt fjällfiske, i en mängd olika fiskevatten. På Hotell Funäsdalen kan man till exempel köpa det så kallade Fiskepasset, som ger en rätt att fiska i alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, vilket innefattar mer än 200 fjällsjöar och drygt 300 kilometer av strömmar och älvar. Det är den perfekta fiskeupplevelsen för den som tycker om att omges av den tysta naturen, eftersom alla fiskare har ungefär 15 000 hektar att sprida ut sig på, vilket gör att man inte behöver stöta på någon annan fiskare om man inte vill det. Vissa vattendrag är dock mer populära än andra, närmare bestämt de 11 så kallade ”guldvattnen” som Destination Funäsfjällen har valt ut. Dessa är Funäsdalssjön, Tännån (Tänndalen), Tänndalssjön, Tevsjön, Rörtjärn, Östra Lossentjärn, Messmörtjärn, Måns-Erstjärn, Mittån, Tännån (Tännäs) och Ormabborrtjärn. Vill man undvika konkurrens om fisken gör man med andra ord bäst i att också undvika dessa fiskevatten.

Fördelen med att bo på ett fiskehotell som dessa när man åker iväg på fiskesemester, är att man alltid har nära till en varm dusch för att tvätta bort fisklukten och värma upp sig efter en dag vid vattnet. Om du vill ha samma komfort hemma när du återvänder efter en fiskerunda, är det viktigt att se till att du har bra ventilation i badrummet, till exempel med hjälp av en Pax badrumsfläkt som du hittar på Buildor.se. Ventilationen är viktig både för att filtrera bort fisklukten från kläderna som man sannolikt lägger på golvet i badrummet, och för att få bort fukten efter den långa och varma duschen.

blog-expert