Olika typer av spön

Att välja rätt fiskespö är en konst i sig. Om du ska köpa spö utan erfaren hjälp så krävs det att du vet vad du vill ha och vad du vill åstadkomma och i många fall även att du har en del förkunskaper. Det är inte roligt om det blir fel och du står där på fisketuren och har med dig fel sorts utrustning för ändamålet. Därför har vi på fiskecamp.nu samlat några enkla tips som kan guida dig rätt i spödjungeln, så att du hittar rätt oavsett om du ska fånga karp i Kina, lax i Norge eller pimpla abborre under isen i Norrbotten. Det viktigaste är att du först och främst har bestämt dig för vad du vill fånga och hur. Som bekant kan man fånga fisk med allt ifrån nät eller klubba till angeldon och långrev, men om det är just ett spö du har bestämt dig för så har du hittat rätt!

Köpa spö på nätet – en risk

E-handeln har fullkomligt exploderat under de senaste åren. Idag köper folk allt ifrån kläder och skor till sportprylar och fritidsartiklar online och och att köpa fiskeutrustning på nätet är inget undantag. När det gäller att köpa fiskespö är det dock alltid smartast att åka till butiken och känna på spöna. I butiken får du råd av erfarna säljare och också själv möjlighet att undersöka kvalité, material och känslan i det spö du har i åtanke. Är du nybörjare får du hjälp med att hitta det bästa spöt för dig och som erfarna fiskare kan personalen i butiken visa dig den allra senaste utrustningen på området som kanske kommer att ge dig din största fångst någonsin. Det bästa av allt är att du får med dig spöt hem direkt – för vem orkar egentligen vänta på någon leverans när man kan få spöt direkt i sin hand? Vårt allra bästa tips är alltså att åka till butiken och ta dig tiden att välja ut det spö som passar dig bäst. Det kommer att löna sig i längden både i ekonomi och i nöje!

Fiskespö kan vara en dyr historia

På tal om ekonomi så kan ett inköp av fiskespö snabbt bli en kostsam historia, särskilt om du är erfaren och har höga krav på kvalité och material i ditt spö. Att köpa fiskespö är dock en långsiktig investering eftersom de flesta spön har en lång livstid och många märken dessutom erbjuder garanti. Ett alternativ om du inte kan eller vill betala hela ditt fiskespö på en gång är att låna pengar till förmånliga villkor, så att du kan betala av ditt inköp i den takt som passar dig. Det finns dock en uppsjö av långivare där ute och vi på fiskecamp.se vill tipsa om enklare.se. på Enklare.se kan du snabbt och lätt ansöka om ett lån, och det bästa av allt är att sidan sammanställer erbjudanden från flera långivare så att du klan hitta det absolut bästa alternativet för dig. När du har hittat rätt så väljer du lånet, signerar avtalet och så är ditt nya fiskekonto påfyllt!

blog-expert