Gädda och hur de bäst fiskas

Fiske Gädda Välmående

Att fiska gädda är en mycket stor utmaning och det är inte från ingenting ryktet kommer om att den är slug. Det är helt enkelt en konst att få en gädda på kroken. Under sommaren är det extra svårt att fiska gädda då detta är en kallvattenfisk och den då går på djupt vatten. Det är honorna som blir riktigt stora. Gäddorna har rutiner och vanor som de följer dagligen. Under sommaren kommer de upp mot ytan under morgonen och kvällen för att äta. Under vintern är det lättare att fiska gädda då den inte ligger lika djupt under ytan.

Att fiska gädda är helt enkelt en teknik, det krävs som exempel att den sväljer bytet helt innan dess att du gör ditt mothugg samtidigt som ditt lockbete måste röra sig hela tiden. Att fiska är avslappnande, om du spenderar mycket tid på kontoret kan det vara skönt att komma ut och fiska gädda. factoring ökar flödet till företaget, men det som ökar flödet ännu mer är arbetare som är i balans och dit kommer man med hjälp av fiske. En riktigt stor utmaning som att exempelvis fiska gädda kan dessutom vara precis det du behöver.

Fiske Gädda Välmående

Att fiska är bra för din hälsa, detta har till och med visats i studier. Allt fler lever mer stressade liv och kommer inte ut i naturen på samma sätt. Att se grönt hjälper mot depression och ångest som exempel. Därför är fiske ett utmärkt sätt för dig att hålla dig frisk och du bör snarast boka in en fisketur.

Fiska över helgen

Om du känner dig stressad i ditt vardagsliv bör du genast se till att boka in en fiskeresa med någon du bryr dig om, det kan även upplevas som välgörande att åka helt på egen hand. Att bara ta sig iväg över helgen kommer att få dig att må bra och du kan finslipa din teknik när det kommer till att fiska gädda. Det heter att de allra flesta kan fånga en gädda, men det är få som kan fånga de riktigt stora.

Fiskare i båt

För att få tag på de riktigt stora gäddorna är det en fördel om du har en båt, de befinner sig nämligen ofta på djupare vatten. Speciellt under de varmare dagarna. Man hör ofta att gäddorna ligger och lurar i vassen, detta är dock endast under gäddans mattider.

Det är många som helt vill stoppa gäddfisket vid Östersjökusten, anledningen till detta är att beståndet av gädda minskar och idag finns det inte ens en fjärdedel av det bestånd med gäddor som tidigare har funnits. Redan nu är fisket av gädda kraftigt reglerat och för att du ska få fiska gädda i Östersjökusten krävs det att du har ett flertal tillstånd. Det är dock inte omöjligt, det är dock viktigt att du tar hänsyn till naturen genom att se till att släppa tillbaka små gäddor igen så att de får chansen att växa på sig.

blog-expert