Att hålla på med fiske

Fiske är ett populärt nöje året runt. Oavsett ålder kan man följa med på fisketuren. Fiska kan man nämligen göra från brygga, kaj, klipphäll eller båt. Dessutom är det ett lugnt och fridfullt nöje, men det finns ett par saker som man bör tänka på när man är ute och fiskar.

Om något händer

När man håller på med fiske kan man skada sig. Faller man och slår i huvudet kan det vara riktigt allvarligt. Det är därför klokt att inte vara ensam. Det är också bra att alla som är med vet var det finns en mobiltelefon så att SOS Alarm snabbt kan larmas om det skulle behövas. Om man faller i vattnet och försvinner under ytan är det snabba ryck som gäller. Det är dessutom en stor fördel om någon kan hjärt- och lungräddning på fisketuren.

Vad behövs för att kunna fiska?

För att man ska kunna fiska behövs egentligen inte så mycket. Det viktiga är ett fiskespö och några drag. Vilket spö och vilka drag man ska välja varierar beroende på var och när man ska fiska. I fiskekategorin hos eStore finns det en hel del olika varianter av fiskeutrustning att välja mellan. Om man ska fiska på havet är det ofta bra att välja starkare spön samt linor för att de ska klara av de krafter som blir. Är det isfiske som gäller fungerar inte ett flugspö utan då behöver man ett pimpelspö eller metspö.

Vad kostar det att fiska?

Hur mycket det kostar att fiska beror helt på vilka investeringar man själv vill göra. Om man ska åka på fiskeresor, skaffa en egen båt och om man väljer den dyraste utrustningen kostar det självklart mer än om man fiskar på eget vatten, från land och väljer budgetutrustning. Det finns inget som säger att fisket blir roligare bara för att man spenderar mer pengar på det. Man kan få upp lika mycket fisk med ett billigt fiskepö som med ett dyrt. Det är bara turen som avgör.

Vilka tillstånd krävs?

För att man ska få fiska krävs det i de allra flesta fall ett fiskekort som kan köpas online eller i matbutiker på den plats man vill fiska. Ibland kan det också räcka med att man har markägarens tillstånd. Om man har en egen sjö på sin mark behöver man såklart inga tillstånd. Det kan dock finnas regler för hur många fiskar man får ta upp, trots att man har både fiskekort och tillstånd. De här reglerna måste man alltid acceptera.

Barn och fiske

Även barn kan gilla att fiska men det gäller att ha koll på dem. Barn bör alltid ha på sig en flytväst när de är i närheten av vatten och det är inte heller fel om de är simkunniga.

blog-expert