Att fiska är bra för själen

Vi lever i ett samhälle som är allt mer stressfyllt och där det kan vara svårt att hitta tid till att varva ned. Många upplever att de inte ens kan slappna av i hemmet. Man är ständigt uppkopplad till alla sociala medier, jobbet kan ständigt nå en och man vet inte riktigt hur man ska göra för att slappna av. Samtidigt rör vi på oss alldeles för lite och under delar av året upplever många att det är för kallt för att gå utomhus. Detta är någonting som leder till ohälsa och det har visat sig att bara genom att vara ute i naturen kan man minska risken för depression och till och med bota depression.

Tycker du om att fiska?

Om du tycker om att fiska men inte gör detta så ofta som du skulle vilja har du en god anledning till att boka en fiskeresa nu, det hjälper dig att komma bort från samhällets stress och hetsiga miljö och ger dig möjlighet att koppla av, stänga av mobilen och vara otillgänglig ett tag. Detta är någonting som de flesta mår bra av. Om man dessutom tycker om att äta fisk finns det knappast något godare än egenfångad fisk som är grillad över öppen eld.

Det är helt enkelt riktigt välgörande för kropp och själ att komma ut i naturen, om du tycker om att vandra och att campa finns det otroligt många möjligheter. Se dock till att vara rejält förberedd så att resan blir vad du önskar att den ska vara. Att till exempel beställa viscotears från ett interentapotek är en god idé för att motverka torra och trötta ögon. I naturen kan vinden vara kraftig och den kan irritera dina ögon, vilket om du har otur kan förstöra hela världen. Passa på att klicka hem plåster och värktabletter i samma veva.

Leva av naturen eller ta med sig proviant

Detta är någonting som många funderar över innan dess att de planerar inför campingresan, hur mycket man ska man egentligen ta med sig? Om man campar med barn är det en god idé att ta med sig mat så att det räcker och blir över. Om man är vuxna som åker kan det vara bra att ta med en del och leva på naturen så gott det går, om du kan plocka bär, svamp och fånga fisk där du befinner dig och är säker på att det finns tillräckligt kan det räcka med att ta med sig lite kryddor, smaksättare och rent vatten. Alternativt vattenrenare om man är åt det riktigt friluftsaktiga hållet. Ha hellre med dig för mycket än för lite när det kommer till mat och packa lätta matvaror som till exempel pulver istället för burkar.

blog-expert